Egy plebejus pedagógus a világról

Egy plebejus pedagógus a világról

Orbán elhajolt

2014. október 31. - OldStruggler
Mint az ökölvívó, aki rossz tempóban lépett, kapott egy maflást, és érzi, ellenfele nagy ütésre készül. Elhajolt, ellépett a ko-veszélyt jelentő ütés elől. A net-adót visszavonta. De nem lépett ki/le a ringből, szusszan egyet, s megy vissza, folytatja. Januártól „nemzeti konzultációt” indít a távközlési adóról, annak kiterjesztéséről.

Nézzük pontról-pontra, fordítsuk le magyarra mondatait.

1.   Ki akartok ütni? Na, azt nem! OV megérezte, hiába az önkormányzati győzelem – úgy győztek, hogy szinte mindenhol veszítettek korábbi támogatottságukból(!) -, a net-adó kapcsán kibontakozott országos tiltakozó akció elsöpörheti. Elhajolt, ellépett a végzetes ütés elől.

2.   Ki beszélt itt internet-adóról? Mismásol, taknyol, csúsztat. Nem is internetadóról volt szó, hanem a távközlési adó egy technikai módosításáról. Félrevezető szövegét sokan nem is értik, hívei pedig kántálják: ugyeugye, nem is volt szó internet-adóról.

3.   Emberek, nektek tetszik, hogy a multik az extraprofitot kiviszik az országból? Elővette az egyik mákony-szövegét: a távközlési szolgáltatók extraprofitot zsebelnek be, és azt nem forgatják vissza magyarországi fejlesztésekben, hanem kiviszik az országból. Az nem zavarja, hogy az internet-adót a felhasználók, a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások és magánszemélyek fizették volna, nem a távközlési szolgáltatók. Nem érdekes, ez kell a magyarnak! Extraprofit, amikor mi alig tudunk kijönni a havi fizetésből? Kiviszik az országból a mi pénzünket! B+!

4.   Nemzeti konzultáció foglalkozzon az internet-problémával. Nem mondott le az internet megadóztatásáról, az internet-szabadság korlátozásáról. Erről januárban konzultációt kezdeményez, mert ő szeret konzultálni népével. Hogy mennyire gondolja komolyan, azt jól mutatja, hogy az a Deutsch Tamás lesz e konzultáció felelőse, aki lebüdösbogarazta a net-adó elleni tiltakozókat. Ez maga a provokáció, s egyben üzenet: kapjátok be! S a korábbi „nemzeti konzultációk” alapján nincs kétségünk: a magyar emberek többsége igényelni fogja a távközlési adó kiterjesztését, hogy a szolgáltatók extraprofitja a magyar embereknél maradjon, és egyben az internetet is korlátok közé kívánja szorítani, mert annyi az össze-vissza beszéd ott, hogy attól nem megy az ország szekere előre.

Mi jön most?
Korai az örömünnep. Még a net-adó ügyében is korai. Ugyan most visszavonta ötletét - ez is megér egy misét: megjön svejcből, és a reggeli rádióműsorban bejelenti, hogy visszavonja -, de nem tett le a „távközlési adó kiterjesztéséről”. Igaz, ha ezt bármilyen formában visszahozza, akkor tényleg jön a mindent elsöprő népharag. Sokszor becsapott már bennünket, sokszor sokan ezt tűrték is, de most valami másról van szó. A szabadságról.
S Orbántól is tudjuk, a magyar szabadságszerető nép.

Ne hagyjuk elbutítani magunkat az orbáni mákonytól! Szervezzük a szabadság társas köreit! Orbán és koleszos haverjainak megbuktatása nem egy egy-tüntetéses kaland. Hosszú út vezet odáig, sokat kell ezen a projekten dolgozni. Kellenek a látványos megmozdulások is, nagyon is kellenek, de legyünk realisták: a vasárnapi kívánság – Orbán takarodj! – csak egy valódi fülkeforradalom – a népképviseleti választás - eredménye lehet. A lejtős pályán kell győznünk, nincs más választásunk.

Sorry, ez van.



A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus-pedagogus.blog.hu/api/trackback/id/tr497326944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása