Egy plebejus pedagógus a világról

Egy plebejus pedagógus a világról

Orbán aduja

2014. január 22. - OldStruggler
Nem volt véletlen, hogy 2010-ben Orbán Viktor egyik első kezdeményezése volt a pálinkafőzés adózási szabályainak megváltoztatása. Ez a zembereknek világos üzenet volt. A kormány a zemberek pártjára állt azzal, hogy a házi pálinkafőzést gyakorlatilag korlátozásmentesen legalizálta. Ezt, különösen a falvakban élő emberek, az ország különböző vidékein kerttel-nyaralóval rendelkező városi emberek, akik a kertek gyümölcséből emberemlékezet óta pálinkát főztek, bármi is volt az erre vonatkozó szabály, megértették. A magánnyugdíj-pénztári háromezer milliárdot nagyon sokan nem értették, az ócsai lakópark felesleges milliárdjait sem, a stadion-milliárdok sem érintenek meg közvetlenül sokakat, az atomerőmű ügye sem foglalkoztatja az embereket, de a pálinkafőzés szabadsága igen. A házipálinka az igazi, ez a tényleges hungarikum. Aki a házipálinka főzési szabadságát megadta, millióknak adott szabadságot. Aki a házi pálinkafőzés ügyét piszkálja, milliókat piszkál. Aki elveszi az otthoni pálinkafőzés szabadságát, bukott ember, bukott politikus, bukott politikai erő. Ha az Európai Unió bírósága veszi el ezt a szabadságot, akkor igaza van Orbánnak. Brüsszel a magyar emberek ellen harcol, és a Brüsszel ellenes szabadságharc jogos, igazságos.
Hogy a házi pálinkafőzés szabadsága tízmilliárdos nagyságrendű bevételkiesést okozott az államnak, mindannyiunknak? Hogy ez a „szabadság” munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezte? Hogy a házi pálinkafőzés felfutása közvetve a szeszipari cégek értékvesztését eredményezte? Hogy a házipálinka hozzájárul a magyar lakosság egészségi állapotának romlásához? Hogy a pálinkafőzés magyar szabályozása ellentétes az uniós joggal, még a magunk által vállalt részletszabályozással is? KIT ÉRDEKEL MINDEZ, WAZZE ?!?, amikor odahaza bárki főzheti a mindennapi betevő deci féldecijét!
A húsz-harminc év múlva megvalósuló, három-négyezer milliárdos beruházás energiapolitikai, finanszírozási, környezetvédelmi összefüggéseit néhány szakemberen kívül az emberek nem értik, nem foglalkoznak vele. Ki tudja, mi lesz húsz év múlva? De a pálinkafőzés évről-évre ismétlődő szertartás, milliók szórakozása, amiről minden családi ünnepen, amikor előkerül a házipálinka, lehet beszélni, mesélni a Földön sehol máshol meg nem termő gyümölcs tisztaságáról, a főzőkészség űrtechnikát megszégyenítő tökéletességéről, a főzés apáról fiúra szálló fortélyairól, s meg lehet emlékezni a Jó Emberről, aki megadta a szabadságot, lehetővé tette, hogy önfeledten lehessen pálinkázni.
Most itt az Eu-s kötelezettségszegési eljárás veszélye. Brüsszel be akarja tartatni a közös, mindenkire vonatkozó jogot. Ez azt jelenti, hogy a pálinkafőzés szabadságát akarja korlátozni. A magyar embereket akarja korlátozni. El akarja venni a magyar emberek szabadságát. Aki harcol ez ellen, az szabadságharcos.
Ne legyen kétségünk. Orbán ellen fog állni az Európai Unió korlátozási törekvéseknek. Megmutatja, ő a magyar embereket védi a brüsszeli bürokratákkal szemben. Itt a szabadságharc a maga konkrét valóságában. Amit mindenki megért. Ha akarsz odahaza, kiskerted gyümölcséből pálinkát főzni dolgos magyar ember, kövess a szabadságharcban! - harsogja majd.
Csak a mindennapi pálinka meglegyen. A jogállami fékek és ellensúlyok, az atomerőmű nem számít.

Egészségünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus-pedagogus.blog.hu/api/trackback/id/tr97326994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása