Egy plebejus pedagógus a világról

Egy plebejus pedagógus a világról

Értékválasztás

2014. július 20. - OldStruggler
Értékválasztás 1.

Varga miniszter úr a minap bejelentette, hogy a költségvetési hiánycél tartás érdekében megszorításokra kerül sor. Ez 100 milliárd körüli összeg. A miniszter úr 110 mrd Ft-ról szólt, a közlönyben megjelent rendelet alapján a szakértők 89 mrd Ft-ot számoltak össze. Nem ez az igazán fontos. (Lásd: http://www.portfolio.hu/gazdasag/itt_a_lista_a_zarolasokrol_a_stadionepitesek_nem_allnak_le.201481.html)

A stadionépítési programot nem érinti a zárolás. Ezt maga a Stadionok Szotyizó Ura is megerősítette. A stadionépítések folytatódnak – mondta egy rádióinterjúban.

Ez az összeg nagyjából azonos az összes magyar kórház lejárt határidejű adósságával, nagyjából azonos a köznevelés gólemjének, a KLIK-nek a tartozásaival.

Ez az értékválasztás. Nem a duma arról, hogy a nemzet ... Az csak púder. Mire van pénz? Ez a lényeg. Ami fontos, ami értékes, arra van pénz.
Például a stadionokra. Ehhez képest a Munkácsy-kép megvételére nem futotta. Stadion - Munkácsy. Itt jelenik meg OV értékválasztása. (lásd: http://nol.hu/velemeny/krisztus-visszanez-1474579 )

Ps. Szombaton az U19-es foci EB-n a magyar csapat 3:1-re kikapott az osztrákoktól.



Értékválasztás 2.

Július 20-ra virradóra felállították az un. Megszállási Emlékművet. Néhány nappal korábban jelent meg a hír, hogy a washingtoni  ENSZ Háborús Bűnöket Vizsgáló Bizottság archívumát, ami eddig zárt anyag volt, most nyilvánosan hozzá férhetővé tették. (lásd: http://444.hu/2014/07/17/nyilvanos-a-masodik-vilaghaborus-buncselekmenyeket-feltaro-ensz-archivum/)
A fészen kommentáltam …

A "bazdmegorbán"-szobor felállításának időzítése pontos. Amikor a hétköznapi ember is rákereshet a magyar állam II. világháborús szerepét feketén-fehéren bizonyító dokumentumokra, akkor az éj leple alatt, fokozott rendőri asszisztenciával felállítják a történelemhamisítás tárgyiasult "alkotását". A hazugsághívőknek nem volt elég az Alaptörvény, kellett egy búcsújáró hely is. Nem tudják, mit tettek. ezzel Orbán, és mameluk sleppje fölsorakozott Horthy és a nyilasok mellé. Neki/k ő/k a példakép.

Ez is értékválasztás.










A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus-pedagogus.blog.hu/api/trackback/id/tr717326958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása