Egy plebejus pedagógus a világról

Egy plebejus pedagógus a világról

Bolondok háza - Magyarország 2013. március 15.

2013. március 16. - OldStruggler

Az előrejelzések szerint rendes mennyiségű hó esett némi – rendes – széllel, megbénult az ország nyugati fele. Nekünk szerencsénk volt. Egy nem tervezett esemény miatt nem tudtunk időben, csütörtök koradélután elindulni – a Szigetközbe készültünk, tavaszváró kajaktúra volt a program -, nem sikerült kiszabadulni a mókuskerékből.
Itthon maradtunk, a bolondok házában.

1.   A belügyminiszter az embereket hibáztatja, és az időjárást. Már megint a zemberek és a tél a hülye.

2.   A terrorelhárító kommandósok két (kettő) darab lánctalpas csapatszállító katonai járművel sietnek a bajba jutott emberek segítségére. Autók százai, emberek ezrei a hó fogságában, kamionok, autók mindenfelé az árkokban … Az elitt-alakulat viszont a helyén, ezt láthatja mindenki.

3.   A királyi rádió csütörtök délután, este egy szót sem szól arról, hogy az ország nyugati felében katasztrófahelyzet van. Miért is rémisztgetné a zembereket?

4.   Minden fontosabb hivatalosság, ahonnan hiteles információt lehetett volna kapni, leginkább a Katasztrófavédelem, csődöt mondott, nem lehetett telefonon elérni őket, honlapjukról friss és aktuális híreket kapni. Viszont amikor süt a nap, minden működik. Az átlag tehát jó.

5.   A Belügyminisztérium a pénteken sms-eket küld, hogy ne szálljunk ki az autóból. Vagy, ha elfogy a benzin, üljünk át egy másik kocsiba. Köszönjük, magunktól ez nem jutott volna eszünkbe. De, ha már hazaértünk, és már kiszálltunk, akkor üljünk vissza? Vagy, ha el se indultunk …Vagy ezt  eldönthetjük anélkül, hogy megérkezne a belügyminiszteri tanács?

6.   A Katasztrófavédelem 24 órával a katasztrofális helyzet kialakulását követően önkénteseket várt a Hősök terén (?), két autóbusznyi embert, akiknek lapátot biztosít, és elviszi őket az autópályára, kiszabadítani a még ott rekedt embereket.

7.   Rendelet készül arról, hogy a továbbiakban csak az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai, hírei alapján ismertethetik az időjárási előrejelzéseket a rádiók, tv-k. Közben a rendőrpalota katasztrófavédelmi központjában az Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft. adatai alapján szervezik (?) a mentést.

8.   Március 15-én az osztrákok, látva a Magyarországon kialakult helyzetet, látva a magyar szervek bénázását, mentőeszközöket küldtek segítségül. Pszichológusok ezt a szimbolikát hosszasan fogják elemezni …

9.   Március 15-e alkalmából kitüntetést kap egy magát újságírónak mondó ember, aki rendszeresen lapokban, tv-ben jelenik meg. A szakma azonnal tiltakozik. A kitüntető miniszter, amikor megtudja, kit is tüntetett ki, sajnálkozik, azt mondja, ha tudta volna, nem tünteti ki ezt az embert, majd hozzá teszi: nincs módja visszavonni a kitüntetést.

10. Lengyelországból ismét import-tüntetők érkeztek Budapestre. Ott tébláboltak 15-én a Múzeum előtt. Meghívóik - a Békemenet serény szervezői - elfelejtettek nekik szólni, hogy az ünnepet halasztják ...

11.                    dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnökének helyettese, a kormányzó pártszövetségben a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miközben a miniszterelnök külföldön, miközben az ország nyugati részében katasztrófahelyzet van, a kézdivásárhelyi ünnepre barna lovon érkezik. Bocskaiban, lovaglónadrágban, fején a viceházmesterek ünnepnapra félre tett kalapja.
Zsóti lovon, mosolyogva – ez mindennek a teteje. 

12.                    Ami Magyarországon történik, az egy sikertörténet – bizonygatja a miniszterelnök Brüsszelben. Uram Atyám! Mi akkor a katasztrófa?!?



Ps. 
Van, ami a bolondok házában is normálisan működik.
A beosztott tűzoltók, rendőrök, katonák tették a dolgukat. Nem rajtuk múlott, hogy az emberekben, különösen a bajba jutottakban az a vélemény alakult ki, hogy a segíteni hivatott szervezetek operettbe valók, statisztának.
Különösen jó érzés volt olvasni arról, hogy falvak, városok polgárai minden mozgósítás, utasítás nélkül siettek a bajba jutottak segítségére.
Az is bizonyosságot nyert, hogy hiába rádió, tv, különösen a közszolgálati (?), ami a hír-láncot illeti, csak az internet, a facebook, a mobiltelefon, az okostelefon működik. De az nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus-pedagogus.blog.hu/api/trackback/id/tr497327042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása