Egy plebejus pedagógus a világról

Bemutatkozás

2013. május 13. - OldStruggler

Tisztelt Olvasó!

Ki a hülye? – kérdeztem egy alkalommal egy napilapban megjelent írásomban. A lap az írást, ahogy szokta a papír kiadásban megjelenő véleményekkel, csak napokkal később tette fel internetes oldalára. Ekkor többen kerestek ismerőseim. Hallottak írásomról, de a lapot – a papírt - már nem tudják megszerezni. Ekkor egy nagyon régi és nagyon jó barátom ajánlotta, hogy az internetes nyilvánosság lehetőségét kihasználva önállósítsam magam. Segített, fél óra alatt kész volt e blog első változata.

Azt gondoltam, legyen e blog címe, utalva a közmondásra, „Borsófal”. Ezt túl pesszimistának ítéltem. S ekkor eszembe jutott egy huszonhárom évvel ez előtti történet. A rendszerváltás idején egy szociológus, aki az akkor szerepet vállaló emberek körében végzett kutatást, arra kért, definiáljam röviden önmagam. „Modern baloldali gondolkodású, plebejus pedagógus-politikus vagyok, a társadalmi igazságosságot és az életesélyek egyenlőségét tekintem olyan értékeknek, melyekért feladatokat vállalok pedagógusként is, politikusként is.” – fogalmaztam akkor. Erre szokták mondani, hogy gyári hibás … Vállalom. Gazdagságot – hétköznapi értelemben - nem eredményez ez a vállalás. Annál több küzdelmet, olykor küszködést azokért, akik nem tudnak küzdeni önmagukért. Elsősorban a gyerekekért.

Most, pályám végéhez közelebb, mint a kezdetekhez, nem fogok – nem is akarok (!), vélhetően nem is tudnék – alapállásomat tekintve változni.  Tovább küzdök azokért, akik nem tudnak küzdeni önmagukért. Első sorban a gyerekekért. Bízva abban, hogy nekik jobb lesz.
Fábry Béla                                                                                                            

……………………………………………………………………………………
Kiegészítés - szolgálati közlemény

Sajnos e blogban megjelenő szövegekben olykor apró hibák fordulnak elő. Betűhiba, egyeztetési hiba, apró szerkesztési, szövegszerkesztési hiba.
Tisztelt Olvasó, kérem, nézze el ezt nekem. Nincs mindig módom molyolni a szöveggel, olvasószerkesztőm nincs. Ha a közzététel után észreveszem a hibát, frissítem a szöveget.
Remélem, hogy a gondolatok befogadását ezek az apró hibák nem zavarják.   

Köszönöm figyelmét.                                                                                                      

A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus-pedagogus.blog.hu/api/trackback/id/tr77327124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.